Artikel Hap & Tap Magazine

 03/12/2018

MKHoreca voor begeleiding en advies op maat bij aan- en verkoop. Nieuw of allang in de horeca- business? Of je nu plannen hebt om een horecazaak te starten of er juist eentje wilt verkopen, MKHoreca begeleidt je in het gehele proces. Van een goed plan tot aan de daadwerkelijke aankoop, verkoop, huur of verhuur.

Artikel Hap & Tap Magazine over Horecamakelaar Adri Kas uit Breda!

Wanneer je een pand wilt aankopen of huren om er een horecagelegenheid in te vestigen, komt daar heel wat bij kijken. Logisch dat je dan voor de ‘lastige’ zaken een expert inschakelt die alle ins en outs van de horecawereld door en door kent. Adri Kas van MKHoreca is al bijna 15 jaar actief als aan- en verkoopmakelaar in Zeeland en West-Brabant. Adri Kas: “Een potentiële ondernemer die een horecazaak wil beginnen, dient de Verklaring Sociale Hygiëne (SVH) te bezitten en verder (eigen) geld én kennis van en feeling met de branche. Als al deze zaken op orde zijn, moet er vervolgens een goeddoordacht plan liggen. Kijk, en daar kom ik om de hoek kijken.”

Het belang van een ondernemingsplan

Wat verstaat Adri Kas onder een ‘goeddoordacht plan’? “Kijk, om te beginnen moet je een goede formule hebben waardoor je onderscheidend bent van je directe concurrenten. Zorg dat je formule aansluit bij de locatie en onderzoek of de doelgroep die je wilt bedienen zich ook inderdaad op die locatie bevindt. Ik adviseer mijn opdrachtgevers om altijd een ondernemersplan te maken, ook als je geen externe financiering nodig hebt. Het is gewoon de basis van het kunnen slagen van je onderneming. Ik beoordeel het ondernemersplan graag voordat tot koop of huur wordt overgegaan. Wat betreft het financiële deel daarvan, doe ik dat altijd in overleg met de accountant van mijn opdrachtgever of de accountant waar ik mee samenwerk.”

Juridische aspecten

Oké, aan alle bovenstaande voorwaarden is voldaan en dan nu de koop of huur. Ook daar begeleidt MKHoreca de klant helemaal in. “Ik adviseer bij de onderhandelingen en beoordeel de conceptovereenkomst met de verkoper of verhuurder”, licht Adri toe. “Daarbij kijk ik – indien nodig in overleg met mijn jurist – naar alle juridische aspecten en dus ook naar de ‘kleine lettertjes’ die de klant wellicht anders over het hoofd zou zien. Tot slot kijk ik ook voor de zekerheid nog naar het bestemmingsplan, maar dat levert meestal geen problemen op; zeker niet als er al een horecabestemming is voor die locatie. Waar de potentiële koper of huurder nog wel zelf wat werk aan heeft, zijn de vergunningaanvragen. Dat kan weleens wat langer duren. Maar als je dossier goed op orde is, kan het ook heel snel gaan.”

Langetermijnoplossingen

Bij verkoop of verhuur van een pand komen in wezen dezelfde aspecten kijken als bij koop of huur. Uiteraard begeleidt en adviseert MKHoreca dan de verkoper of verhuurder, maar Adri kan ook dan een koper of huurder van advies dienen. “Je zou kunnen zeggen dat ik dan een soort ‘light advies’ kan geven aan de koper of huurder. Voorop staat dat ik ga voor een langetermijnoplossing die voor alle partijen het beste is. Een verhuurder is immers gebaat bij een goede huurder!”

Meer nieuws

Met MKHoreca ben je altijd up-to-date!

Of het nu gaat om een up-to-date contract, dossier of een up-to-date website, MKHoreca zorgt ervoor.

Lees dit bericht

Horeca verwacht sterke stijging omzet en winst 2017

Uit het nieuwe SRA-rapport ‘2017 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’ blijkt dat de financiële gezondheid van de horeca duidelijk is verbeterd.

Lees dit bericht

SSL-certificaat voor MKHoreca

MKHoreca heeft voor de website een zogenaamd SSL-certificaat. Wat betekent dit eigenlijk?

Lees dit bericht

Kies zeker, kies MKHoreca!

Bij MKHoreca ben je verzekerd van een persoonlijke aanpak die gebaseerd is op een heldere visie. Dat is de waarborg voor een verkoop of een koop waar je nog lang met plezier aan terug zult denken!

Bellen
Rob Martens 0653 406 574
Adri Kas 0649 111 649

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00

Mailen
martens@zeelandnet.nl info@horecakas.nl

Reactie binnen 24 uur